Тажин простий в експлуатації: потрібно лише розігріти його нижню частину та обсмажити в ній на олії овочі зі спеціями та прянощами, потім додати до них основний інгредієнт (м'ясо, птицю чи рибу), швидко обсмажити та накрити кришкою. Після цього необхідно зменшити вогонь і чекати на остаточну готовність блюда.2 бер. 2018р.

Як вперше використовувати тажин?

Перше використання. Перед першим використанням наполовину заповніть каструлю/тажин молоком і доведіть до кипіння. Молоко повинне кипіти (піднімаючись до верхнього краю посуду) 5 хвилин на повільному вогні, потім 5 хвилин на середньому вогні та ще 5 хвилин на повільному вогні.

Чи можна смажити у тажині?

Якщо у вас – чавунний тажин, інгредієнти в ньому можна попередньо підсмажити, в інших випадках ніяких додаткових маніпуляцій не потрібно. Взагалі, підсмажування більше притаманно французької кухні (тому й матеріали тут часто відрізняються), тоді як марокканці просто гасять страву.