Батат багатий на вітаміни і поживні речовини. Він є відмінним джерелом білка, вуглеводів, клітковини, вітамінів групи В, вітаміну С, калію та кальцію. До того ж батат — унікальне джерело вітаміну А: у 100 г продукту міститься до 2 добових норм дорослої людини.19 січ. 2022р.

Як правильно їсти батат?

Батат можна їсти сирим, але найчастіше коренеплід відварюють, смажать, гасять, запікають та консервують. При термічній обробці солодка картопля не втрачає корисних речовин. Батат можна використовувати для приготування овочевих бульйонів, супів, а також додавати в каші, салати, вареники, лазанью, голубці, драники.

Що таке батат користь та шкода?

Батат перевершує картопля за вмістом клітковини, заліза та кальцію. Зрілі бульби солодкої картоплі містять багато крохмалю (до 30%), глюкозу, мінеральні солі, вітаміни та провітаміни. Особливо багаті каротином та вітамінами сорти з жовтою, помаранчевою та червоною м'якоттю.