Топінамбур багатий повільними вуглеводами, харчовими волокнами та клітковиною, завдяки чому коренеплід добре насичує, допомагає надовго зберегти відчуття ситості та знижує рівень холестерину. Також овоч багатий на калій, який регулює кров'яний тиск. З іншого боку, земляна груша — сильний антиоксидант.

Кому не можна їсти топінамбур?

Його не варто їсти людям із підвищеним метеоризмом, так як клітковина, що міститься в ньому, і інулін можуть посилити даний розлад.

Як правильно їсти топінамбур?

– Топінамбур можна просто посмажити і з'їсти як самостійну страву або додати як ситну добавку до листових салатів. Якщо згасити бульби топінамбуру з вершковим маслом і посипати свіжою рубаною зеленню, вийде гарний гарнір до м'яса та птиці.