Пектін – відноситься до групи полісахаридів. Він присутній у коренеплодах, фруктах та овочах. Виділене близько двох століть тому, ця речовина була вивчена і визнана «санітаром» за вбирання шкідливих сполук та очищення організму. Найбільше речовини (пектин) знаходиться в шкірці цитрусових плодів – близько 30%.29 квіт. 2021р.

Що таке пектин простими словами?

ЩО ТАКЕ ПЕКТИН? Пектин – це загусник і часто він виступає в ролі гелеутворювача, стабілізатора та вологоутримуючого агента. Його дуже часто використовують у кондитерському світі у желе, начинках, мармеладах, соусах тощо. Він міститься у різних кількостях у всіх фруктах та ягодах.

Навіщо потрібен пектин для людини?

Пектин дуже важливий для стабілізації обміну речовин він знижує вміст холестерину в організмі, покращує периферичний кровообіг, а також перистальтику кишечника..