У Стародавньому Єгипті, Елладі та Римі рослина цінувалася як пряна, лікарська та декоративна (для вінків). У XXI столітті майоран використовують в основному як пряність, його додають до салатів, супів, рибних та овочевих страв у свіжому або сушеному вигляді та при консервуванні.

Де можна використати майоран?

Майоран широко вживають у консервування – при соленні огірків, томатів, кабачків, патисонів та при квашенні капусти. Майоран чудово поєднується з овочевими, рибними та м'ясними стравами, особливо жирними. Здавна вважається, що майоран та жирна страва – нерозлучні друзі.

Як використовувати майоран?

Майоран кладуть у холодні закуски, салати з риби, у Франції – паштет із зайця, супи, Чехословаччини – супи зі свинини, картопляний, грибний, Італії – суп з яловичини та рису. Своєрідний смак він надає другим стравам з м'яса, риби та дичини. Майоран добре поєднується з рубаними м'ясними (зрази, чевабчічі та ін.)