Вогкими каперсами використовують тільки в аптеці — з їхнього екстракту роблять ліки для гіпертоніків. У кулінарії ж бутони та ягоди маринують в оцті та олії або консервують із сіллю.. У другий випадок перед вживанням їх краще промити — щоб зайву сіль прибрати.26 лист. 2022 р.

Навіщо можна використовувати каперси?

Мариновані бутони або ягоди використовують у салатах, супах, м'ясних стравах, у пастах, як приправу до птиці, риби та нирок. Солоні каперси часто використовують як інгредієнт для приготування соусів, серед яких найбільш відомий соус тартар та ремулад.

Чи можна просто так їсти каперси?

У сирому вигляді, незрілі, вони не їстівні, їх маринують в оцті та солі. Стиглі плоди каперсового куща можна вживати сирими. Вони є стручкоподібні ягоди з червоною м'якоттю.