З чиліму готують борошно та крупу, різноманітні страви та кондитерські вироби. В азіатських країнах його подають як закуску, підсмаженим та підсоленим. Крім цього, водяний горіх застосовується у медицині. З нього виготовляли трапазид – засіб, що застосовується у боротьбі з атеросклерозом.

Чи можна їсти чилім?

Плоди чиліму можна використовувати в їжу. Під твердою оболонкою міститься біле їстівне ядро. Воно представляє поживний та смачний продукт, містить 20% білка, 52% крохмалю, 0,7% жиру. Їх їдять сирими, відвареними в солоній воді та запеченими у золі.Похожі

Як приготувати чілім?

Свіжий чилім розрубати ножем, витягти ядра і замочити на ніч у воді. Варити дві години (або до готовності) у трьох об'ємах води, в кінці варіння рясно підсолити (Чилим дуже любить сіль). Каша з чиліму готова! Можна варити і неочищений чилім, роблять це у тузлуку (насиченому розчині солі).