На гусячому жирі смажать м'ясо, птицю, яєчню, омлети. З ним можна гасити овочі, варити супи, додавати в начинку для пирогів, котлети та кашу. Гусячим жиром заливають домашні паштети.

Навіщо можна використовувати гусячий жир?

Гусячий жир можна застосовувати за наявності шкірних захворювань, застуди, опіках та обмороженні. Також, досить корисним гусячий жир є і за наявності хвороб легень, бронхіті і навіть перепочинку. Крім цього, гусячий жир можна застосовувати для лікування дихальних органів.

Що можна зробити з гусячим жиром?

Рецептис гусячим жиром

  • Картопля, запечена в гусячому жирі 35 хвилин
  • Єврейські яйця.
  • Шукрут із лососем 2 години
  • Салат із гусячою печінки з ожиновим соусом.
  • Касулі по-тулузськи – качина ніжка з білою квасолею, сосисками та беконом 2 години
  • Ведмежатина, томлена з віскі та соусом із чорноплідної горобини 6 годин