Плоди шарафуги, як і його прабатьків, відмінно підходять для приготування різних компотів, варення та джемів.. Перший урожай із дерева можна зібрати вже через 3–4 роки після посадки на ділянці.

Чи потрібно обрізати Шарафугу?

Регулярно потрібно здійснювати обрізання рослин. Це робиться ранньою весною та восени. Шарафуга має велику швидкість зростання. За один сезон вона відрощує пагони завдовжки до 80 см.

Яка на смак Шарафуга?

Смак м'якоті шарафуги порівнюють з персиковим, сливовим або абрикосовим на різних стадіях стиглості. Кісточка плода відокремлюється так само легко, як у сливи. Висота шарафуги сягає 2,5 метра. Дерева виростають на 50-70 сантиметрів щорічно, гілки формують напівовальну крону з темно-зеленим ланцетоподібним листям.