Садівник зазначила, що якщо ретельно зрізати позеленілу шкірку і невеликі відростки, то така проросла картопля ще годиться в їжу. Бульби з паростками більше 3 см вже занадто токсичні і більше не придатні для вживання, їх можна пустити на розсаду, пише Mein schöner Garten.4 лют. 2020 р.

Чи можна їсти картоплю, яка дала паростки?

М'яку, зморщену картоплю вживати в їжу не слід. Якщо ж на бульбі виявлено лише кілька невеликих паростків, а сама бульба виглядає свіжою і не зів'ялою, то всередині вона не отруйна і її спокійно можна використовувати для їжі після термічної обробки.

Що можна зробити з паростками картоплі?

Настоянку з картопляних паростків можна застосовувати як внутрішньо, так і зовнішньо (у вигляді компресів, примочок, розтирань). Якщо ліки призначені для внутрішнього застосування, краще використовувати якісну горілку або харчовий спирт. Для зовнішнього застосування підійде навіть сільський самогон.