жовті стиглі плоди – використовуються для виробництва ефірної олії для ароматерапії; зелені незрілі плоди – використовуються для приготування цукатів та виробництва ефірної олії для парфумерії; зелені плоди із сіруватим відтінком – використовуються для приготування деяких видів лікерів та есенції неролі.

Куди додають бергамот?

Його додають у десерти, рибні, м'ясні, овочеві страви, а також у лікери та настоянку.

Як сушити бергамот у домашніх умовах для чаю?

Найкращий період для збору бергамоту для чаю – середина-кінець літа під час активного цвітіння. У липні/серпні стебла зрізають разом із бутонами, на висоті не менше 30 см від землі. Сушать гілочки виключно ручним методом, на відкритому повітрі в затіненому місці.