Молоко поєднується з капсаїцином – речовиною, яка міститься в різних видах стручкового перцю і забезпечує пекучий смак – і допомагає змити його з рецепторів вашої мови. Схожу дію мають і олії. Крім того, допомагає їжа, багата на крохмаль, на кшталт рису або хліба, що усувають капсаїцин.11 травня 2015р.

Що випити, якщо з'їв багато гострого?

Найкраще позбутися печіння перцю допомагають:

  • Молоко. Капсаїцин розчинний у жирах, тому розбавляється і вимивається з рота, коли ви п'єте молоко. …
  • Цукровий сироп. Сахароза вбирає молекули капсаїцину та нейтралізує його дію. …
  • Лимон чи щось кисле.

Чим можна усунути гостроту?

Тому для нейтралізації прянощі у більшості своїх страв вони використовують лимонну кислоту, оцет або навіть кетчуп. Одна ложка може створити справжнє диво і зробити смак збалансованим. Він та інші підсолоджувачі додають інший відтінок смаку, який може нейтралізувати прянощі.