А найкращий спосіб – закликати на допомогу молочні продукти. Вони містяться білок під назвою казеїн, який входить у реакцію з капсаїцином

капсаїцином

Капсаїцин (Ваніліламід 8-метил-6-ноненової кислоти) – алкалоїд, що міститься в різних видах стручкового перцю Capsicum (наприклад, в плодах перцю овочевого його міститься близько 0,03%). Чистий капсаїцин є безбарвною кристалічною речовиною з пекучим смаком.

https://ua.wikipedia.org › wiki › Капсаїцин

Капсаїцин – Вікіпедія

і прибирає цю речовину з нашого рота, проносячи її через ШКТ. Так вогонь у роті швидко згасне. Найкраще для цієї мети підходять жирне молоко, йогурт та морозиво. 2023 р.

Як нейтралізувати чилі?

Найкраще позбутися печіння перцю допомагають:

  • Молоко. Капсаїцин розчинний у жирах, тому розбавляється і вимивається з рота, коли ви п'єте молоко. …
  • Цукровий сироп. Сахароза вбирає молекули капсаїцину та нейтралізує його дія. …
  • Лимон чи щось кисле.

Як позбутися печіння після гострого перцю?

Капсаїцин також розчиняється у спирті. Тому будь-який спиртовмісний косметичний продукт (лосьйон, тонік) або проста горілка може зменшити печіння. Натріть спиртом руки, а потім потримайте під проточною водою. Якщо пекучий сік потрапив на інші ділянки шкіри, намочіть спиртом ватяний диск і обробіть їх.