А найкращий спосіб – закликати на допомогу молочні продукти. Вони містяться білок під назвою казеїн, який входить у реакцію з
капсаїцином
Капсаїцин (Ваніліламід 8-метил-6-ноненової кислоти) – алкалоїд, що міститься в різних видах стручкового перцю Capsicum (наприклад, в плодах перцю овочевого його міститься близько 0,03%). Чистий капсаїцин є безбарвною кристалічною речовиною з пекучим смаком.
https://ua.wikipedia.org › wiki › Капсаїцин
Капсаїцин – Вікіпедія
і прибирає цю речовину з нашого рота, проносячи її через ШКТ. Так вогонь у роті швидко згасне. Найкраще для цієї мети підходять жирне молоко, йогурт та морозиво. 2023 р.Як нейтралізувати чилі?
Найкраще позбутися печіння перцю допомагають:
- Молоко. Капсаїцин розчинний у жирах, тому розбавляється і вимивається з рота, коли ви п'єте молоко. …
- Цукровий сироп. Сахароза вбирає молекули капсаїцину та нейтралізує його дія. …
- Лимон чи щось кисле.
Як позбутися печіння після гострого перцю?
Капсаїцин також розчиняється у спирті. Тому будь-який спиртовмісний косметичний продукт (лосьйон, тонік) або проста горілка може зменшити печіння. Натріть спиртом руки, а потім потримайте під проточною водою. Якщо пекучий сік потрапив на інші ділянки шкіри, намочіть спиртом ватяний диск і обробіть їх.