Додати більше продуктів Банальна, але ефективна порада – приготуйте другу порцію страви та не перчите її, а потім змішайте її з гострою порцією. Якщо переперчили суп, то долийте води і покладіть додаткову порцію звареної крупи чи картошки.19 окт. 2022 р.

Що робити якщо сильно переперчили борщ?

Так, якщо на плиті у вас переперчений суп, то додайте більше бульйону, а якщо рис, то рисової крупи. Більше інших інгредієнтів допоможуть затьмарити надто яскравий смак перцю.

Чим можна нейтралізувати гостроту?

Рис, гречка, булгур, макарони, хрусткий хліб чи картопля – чудові варіанти. Їхнє додавання допомагає зменшити смак спеції. Але якщо картопля не є відповідним інгредієнтом для вашої страви, її можна повністю покласти в сковороду чи каструлю, а потім просто прибрати.