А найкращий спосіб – закликати на допомогу молочні продукти. Вони містяться білок під назвою казеїн, який входить у реакцію з капсаїцином

капсаїцином

Капсаїцин (Ваніліламід 8-метил-6-ноненової кислоти) – алкалоїд, що міститься в різних видах стручкового перцю Capsicum (наприклад, в плодах перцю овочевого його міститься близько 0,03%). Чистий капсаїцин є безбарвною кристалічною речовиною з пекучим смаком.

https://ua.wikipedia.org › wiki › Капсаїцин

Капсаїцин – Вікіпедія

і прибирає цю речовину з нашого рота, проносячи її через ШКТ. Так вогонь у роті швидко згасне. Найкраще для цієї мети підходять жирне молоко, йогурт та морозиво.7 січ. 2023р.

Що робити після того, як поїв гостре?

Багато хто знає, що від печіння у роті допомагає молоко. Так, це так, але чому це відбувається? Молоко поєднується з капсаїцином – речовиною, яка міститься в різних видах стручкового перцю і забезпечує пекучий смак – і допомагає змити його з рецепторів вашої мови. Схожу дію мають і олії.

Що випити, якщо з'їв багато гострого?

Найкраще позбутися печіння перцю допомагають:

  • Молоко. Капсаїцин розчинний у жирах, тому розбавляється і вимивається з рота, коли ви п'єте молоко. …
  • Цукровий сироп. Сахароза вбирає молекули капсаїцину та нейтралізує його дію. …
  • Лимон чи щось кисле.