Очерет вирощують у Карибському регіоні, Центральній та Південній Америці, Індії, Австралії, Центральній та Південній Африці, у південній частині США, а також на острові Маврикій та островах Тихого Океану. Цукрова тростина в основному використовується для отримання цукру, проте за допомогою його бродіння можливе виробництво рому.

Куди можна додавати тростинний цукор?

Тростинний цукор широко використовується в кулінарії, тому що він дає більш насичений смак та аромат. Його додають у випічку, десерти, напої, каші, салати, супи. Цукор цього виду – натуральний консервант, тому його застосовують при варінні варення, джемів, компотів, при консервуванні.

Що можна виготовити з тростини?

З тростини роблять плетені вироби, циновки, деякі сорти паперу, очерет може використовуватися як паливо, використовується для виготовлення тростини, духових музичних інструментів.. Особливо цінні кореневища очерету. Калорійність може сягати 260 ккал на сто грам.