Фольга у цьому випадку надійно захищає поверхню від пересихання, дозволяє м'ясу приготуватися до потрібної внутрішньої температури, залишаючись соковитим та ніжним. Але є одне але"! При запіканні м'яса у фользі не утворюється апетитна скоринка.24 сент. 2022р.

Навіщо накривають фольгою в духовці?

Фольгою також можна накривати бісквіти та пироги, щоб вони зверху не пригоріли, а знизу підрум'янилися. Багато господинь завертають у фольгу продукти та готові страви, а потім зберігають їх у холодильнику – так вони довше залишаються свіжими і не втрачають вітаміни.

Навіщо на лист покласти фольгу?

Експерти підрахували, що здатність глянцевої сторони відбиває 88%, а матова відображає тільки 80% тепла. Тому багато хто рекомендує стелити фольгу на лист дзеркальною стороною назовні, а при обертанні м'яса чи риби – блискучою стороною всередину.