Шампанське брют сухе ігристе вино, яке відрізняється низькою кількістю цукру. Брют поділяється на кілька видів, згідно з кількістю цукру: класичний брют – 0,6-1,5% (0-12 г/л) екстра брют – 0,3-0,6% (0-6 г/л)

Що означає брют вино?

Брют – сухе ігристе вино, в якому за визначенням не повинно бути і натяку на солодощі. Вміст цукру не перевищує 12 г/л. Екстра драй (Extra Dry або Extra Sec) – трохи солодше, ніж брют. Кількість цукру у ньому може становити 12-17 г/л.

Що солодше брют чи сухе?

Сухе ігристе вино солодше за брюта. Смакові характеристики сухого вина можуть значно змінитись після дозажу. Якщо потрібно зберегти початковий смак напою, винороб додає нейтральний лікер.