Що потрібно їсти при синдромі подразненого кишечника?
Дієта при синдромі подразненого кишечника із запорами
Можна, можливо | Не можна |
---|---|
Кабачки, помідори, огірки, буряк, цвітна капуста, морква (відварені, тушковані або у вигляді салатів) | Капуста, горох, квасоля, редис, часник, щавель |
Фрукти | |
Інжир, курага, чорнослив, виноград, банани, цитрусові | Яблука, груші, абрикоси, персики |
Крупи, хліб |
Як заспокоїти кишківник при СРК?
Згідно з традиційним лікуванням СРК, особливо при запорах, у їжу необхідно вживати продукти, що містять клітковину. Клітковина знижує час проходження товстим кишечником і зменшує тиск на нього. Потрібно їсти більше свіжих овочів та фруктів, вживати зернові та висівки.