І якщо питати, що ж корисніше – джем чи варення, то відповідь тут може бути одна. Найкорисніше вживати варення-п'ятихвилинку. При його приготуванні, яке займає зовсім небагато часу, зберігається багато необхідних для організму елементів.

У чому різниця між джемом та варенням?

Джем желеподібний, варення завжди з сиропом — головна відмінність, за якою можна візуально визначити, який десерт перед вами. Страви навіть обробляють по-різному: варення готують на повільному вогні, в джем додають пектин і варять із поступовим підвищенням температури..

Що солодше варення чи джем?

Варення, як правило, має неоднорідну консистенцію – воно складається з рідкого сиропу і шматочків фруктів, що зберігають свою форму, або цілих ягід. Джем за консистенцією більш однорідний і густий, у ньому практично неможливо відокремити сироп від фруктів..