У яловичих нирках міститься велика кількість заліза, цинку, вітаміну РР та групи В, а також селену, який здатний покращувати діяльність щитовидної залози та блокувати розвиток ракових клітин.. За вмістом селену яловичі нирки можуть вважатися чемпіонами: 100 г цього субпродукту містить 240 мкг селену.

Чим корисно їсти нирки?

Нирки очищають організм від токсичних речовин, виводять із нього зайву рідину, підтримують артеріальний тиск, беруть участь в обміні кальцію та фосфору.. Через нирки, які є природним фільтром організму, проходить великий потік крові (близько 1,2 літри на хвилину у дорослого).

Які нирки корисніші?

Яловичі нирки корисніші за свинячі: у 100 грамах цього субпродукту міститься 240 мікрограмів селену. Завдяки цій речовині людина почувається бадьорою.