Обидва підвиди лососевих мають яскраво виражений смак та відрізняються великою користю для організму. Дієтологи найчастіше рекомендують форель через меншу жирність, але для засолювання або приготування на грилі краще підходить жирна сьомга..

Яка риба корисніша за сьомга чи форель?

Що корисніше: форель чи сьомга? Обидва види цінують великий вміст поліненасичених жирних кислот, легкозасвоюваного білка і амінокислот. У сьомзі більше білків, жирів, вітаміну PP та E, фосфору, омеги-3, а у форелі більше вітаміну D. Вона не позбавлена ​​вітамінів та мікроелементів.

Яка риба корисніша за лосось чи форель?

Що корисніше: сьомга чи форель Атлантичний лосось жирніший і калорійний, в ньому міститься більше вітамінів.