Джерела рослинного білка зазвичай містять нижчі рівні насичених жирів та холестерину, ніж тваринні білкищо означає зниження ризику серцево-судинних захворювань. Рослинний білок також містить клітковину, яка допомагає підтримувати нормальну роботу системи травлення.

Чому рослинний білок гірший за тварину?

Різниця рослинного білка від тварини полягає в амінокислотному складі. У першого може бракувати 2-3 незамінних амінокислот, але їх загальна кількість може вигравати у м'яса.

Чи можна повністю замінити тваринний білок рослинним?

На щастя, вибирати можна, можливо з величезного списку рослинних альтернатив: соя та похідні (соєве молоко, тофу, темпі, едамамі), спіруліна, бобові (квасоля, сочевиця, арахіс), бурий рис, кіноа, горох, нут, гречка, булгур, гриби, конопляні насіння, конопляний протеїн і всілякі горіхи (