А ось вітамінів, макро-і мікроелементів у білку немає, вони містяться у жовтку. Але навіть незважаючи на це, харчовий склад білка можна вважати чудовим. У жовтку, крім горезвісного холестерину, маса всього корисного, практично весь набір вітамінів, крім С, а протеїну більше, ніж у білку вдвічі.16 квіт. 2023р.

Чим відрізняється жовток від білка?

Жовток яйця за хімічним складом відрізняється від білка. У ньому міститься 43-49% води, 16-18% протеїнів, 33-36% жирів, 0,7-1,2% вуглеводів, 0,9-1,7% мінеральних речовин.

Що шкідливіше у яйці жовток чи білок?

Якщо ставити питання про шкоду, то білок виходить однозначним лідером. Але загалом курячі яйця корисні й у висновку наукова громадськість єдина. Вживання 2-3 яєць на день і білка і жовтка, жодних негативних наслідків для організму не принесе.