Рекомендуються легкі бульйони, білкова їжа, продукти, що містять клітковину. Після завершення курсу антибактеріальної терапії корисно пити кисломолочні напої, йогурти. Можна використовувати в їжу топінабур, який створює сприятливе середовище в кишечнику для зростання потенційно корисної мікрофлори.

Які продукти знижують дію антибіотиків?

Таким чином, очевидно, що харчовими продуктами, що зазнають забруднення антибіотиками, є виключно продукти тваринництва, птахівництва та риба, вирощена у штучних водоймах.

Як підтримати організм під час прийому антибіотиків?

Харчування на фоні прийому антибіотиків повинно включати продукти, які захищають слизову оболонку шлунково-кишкового тракту, а також підтримують дружню нам мікрофлору.. Це насамперед овочі, у яких багато клітковини (саме харчові волокна є їжею для корисної мікрофлори).