Найперше рішення — застосовувати тирсу для культур, які добре ростуть на кислих ґрунтах (при pH 5.5-6.0). А їх чимало: айва японська, барбарис, лохина, жимолість, калина, картопля, кизил, журавлина, морква, огірки, ревінь, редька, ріпа, розмарин, томати, гарбуз, хвойні рослини, шпинат, щавель.

Що можна удобрювати тирсою?

Тирса – відмінне органічне добриво, особливо на овочевих грядках. Хоча частіше садівники та городники використовують їх як мульчу та утеплювач для певних рослин на зиму. Мульча з тирси виходить чудова. Вона утримує набагато більше вологи, ніж, наприклад, торф або компост.

Які рослини мульчують тирсою?

Мульчування тирсою Мульчувати тирсою можна практично всі рослини. Наприклад, якщо Ви мульчуватимете тирсою полуницю, то вони відмінно врятують цю смачну ягоду від атаки слимаків і від гниття плодів, тому що ягоди перестануть стикатися з грунтом, а слимакам доступ буде сильно утруднений.