Для цього промийте родзинки гарячою проточною водою, залийте і залиште на 10-15 хв. Відкиньте на сито, злийте рідину, знову промийте ягоди проточною водою. Перекладіть родзинки у ємність, залийте питною водою та залиште на ніч. Потім відкиньте на сито, промийте і їжте 5 березня. 2021р.

Чи потрібно мити родзинки перед їжею?

Родзинки промивати обов'язковонезалежно від того, чи збираєтеся вживати його просто так, додавати в готові страви або застосовувати в різних рецептах. Однак через невеликі розміри сухофрукта спосіб його обробки відрізняється від роботи з більшими чорносливом, курагою або фініками.

Чи можна не мити родзинки?

Мити сухофрукти потрібно, але тільки холодною (прохолодною або ледь теплою водою), ні в якому разі не гарячою. Справа в тому, що на виробництві перед упаковкою продукт обробляють від комах і будь-якої іншої органічної бяки діоксидом сірки. Нічого страшного в ньому немає і добре змивається холодною водою.