Портулак містить легкозасвоювані білки, органічні кислоти (нікотинову та щавлеву), глікозиди, комплекс вітамінів з високим вмістом вітамінів С, РР, В1 та В2, каротин, мінеральні солі та мікроелементи, флавоноїд ліквіритин. Портулак застосовують як сечогінний і жарознижувальний засіб.

Які хвороби лікують портулак?

У народній медицині настій трави портулаку приймають при дизентерії, для очищення організму, і навіть підвищення чоловічої потенції. Свіжий сік цієї рослини показаний при пієлонефриті, циститі, нефриті, трихомонадному кольпіті, цукровому діабеті, геморої, укусах комах та змій.

Як правильно їсти портулак?

Вживання у кулінарії Портулак у кулінарії найбільше використовується як додатковий інгредієнт у салатах, яким він надає присмак віддалено нагадує руколу. Крім цього з ним готують смачні та освіжаючі супи, а також використовують у приготуванні пирогів та омлетів.