Багато хто називає полбу «даром предків» та «чорною ікрою злаків» за її видатні корисні властивості (калоризатор). Вживання в їжу полби зміцнює імунітет, нормалізує рівень цукру в крові і підходить для харчування людей, які страждають на целіакію (алергія на глютен).

Навіщо корисна полба?

Полба корисна для переважної більшості людей. Однак у її складі багато глютену, тому крупа не підходить хворим на целіакію. Таких, за статистикою, у світі лише 1,4%. Також продукт може бути протипоказаний людям, які страждають на синдром подразненого кишечника (їх близько 11%).

Як інакше називається полба?

Полба, вона ж пшениця двозернянка, вона ж емер (Triticum dicoccum) – особливий вид пшениці: зерно Полби покрито кількома шарами плівки.