При тривалому прожарюванні кістки органічні сполуки згоряють. Кістка стає крихкою, розсипається при дотику на безліч дрібних частинок. Залишки складаються з неорганічних сполук. Отже, без органічних речовин кістка втрачає гнучкість і гнучкість.

Чому після прожарювання кістка стає крихкою?

Якщо кістку прожарити, то органічні речовини згорять і залишаться лише мінеральні речовини. При цьому зміняться властивості кістки. Вона втратить еластичність і стане дуже крихкою. Це вказує на те, що саме органічні речовини надають кісткам еластичність.

Що буде з кісткою при прожарюванні?

При прожарюванні кістка втрачає органічну речовину, але зберігає свою форму та будову; піддаючи кістку дії кислоти (наприклад соляної), можна розчинити мінеральні речовини і отримати гнучкий органічний (колагеновий) кістяк кістки.Похожі