При тривалому прожарюванні кістки органічні сполуки згоряють. Кістка стає крихкою, розсипається при дотику на безліч дрібних частинок. Залишки складаються з неорганічних сполук. Отже, без органічних речовин кістка втрачає гнучкість і гнучкість.
Чому після прожарювання кістка стає крихкою?
Якщо кістку прожарити, то органічні речовини згорять і залишаться лише мінеральні речовини. При цьому зміняться властивості кістки. Вона втратить еластичність і стане дуже крихкою. Це вказує на те, що саме органічні речовини надають кісткам еластичність.
Що буде з кісткою при прожарюванні?
При прожарюванні кістка втрачає органічну речовину, але зберігає свою форму та будову; піддаючи кістку дії кислоти (наприклад соляної), можна розчинити мінеральні речовини і отримати гнучкий органічний (колагеновий) кістяк кістки.Похожі