Капсаїцин

Капсаїцин

Капсаїцин (Ваніліламід 8-метил-6-ноненової кислоти) – алкалоїд, що міститься в різних видах стручкового перцю Capsicum (наприклад, в плодах перцю овочевого його міститься близько 0,03%). Чистий капсаїцин є безбарвною кристалічною речовиною з пекучим смаком.

https://ua.wikipedia.org › wiki › Капсаїцин

Капсаїцин – Вікіпедія

також розчиняється у спирті. Тому будь-який спиртовмісний косметичний продукт (лосьйон, тонік) або проста горілка може зменшити печіння. Натріть спиртом руки, а потім потримайте їх під проточною водою. Якщо пекучий перковий сік потрапив на інші ділянки шкіри, намочіть спиртом ватяний диск і обробіть їх. 2011р.

Як довго минає печіння від перцю?

Більш того, печіння посилюватиметься протягом 10-15 хвилин. А ось слабшає воно протягом 1-2 годин. Хороша новина – це печіння обов'язково пройде без сліду та шкоди, а ось користь залишиться.

Чим можна нейтралізувати перець?

Тому для нейтралізації прянощів у більшості своїх страв вони використовують лимонну кислоту, оцет або навіть кетчуп. Одна ложка може створити справжнє диво і зробити смак збалансованим. Він та інші підсолоджувачі додають інший відтінок смаку, який може нейтралізувати пряність.