Вони є дубильні речовини, хінони, йод, вітамін З, група вітамінів В і вітамін РР, фосфор, залізо. Магній, що міститься в волоському горіху, має судинорозширювальну дію, а калій виводить із організму зайву рідину. Також у цих горіхах містяться жири, причому у значній кількості.

Чим корисні мигдаль і фундук?

Горіхи – це потужний суперфуд. Вони можуть стати чудовим варіантом для перекушування або доповнити салати, десерти, випічку. А ще допомагають роботі серця, мозку, судин, ШКТ, суглобів та кісток..

Чим корисний мигдаль для організму?

За словами експерта, цей сирий горіх багатий на мононенасичені жирні кислоти і клітковину. Також він допомагає знизити рівень холестерину у крові. Крім цього, 30 г мигдалю будуть чудовим джерелом білка, вітамінів та мінералів. Горіх допомагає запобігти серцево-судинним захворюванням і хворобам нирок.