У горіху багато незамінних жирних кислот омега-3 – зокрема, альфа-ліноленової. У комплексі з антиоксидантами омега-3 піклується про здоров'я мозку: покращує пам'ять, нормалізує когнітивні функції, оберігає від розвитку різноманітних розладів – тієї ж депресії..3 лист. 2021 р.

Скільки мигдалю можна їсти за день?

Добова норма солодкого мигдалю для дорослої людини – це 8-10 горішків (30-50 г на день). Винятком є ​​гіркий сорт. Він містить глікозид амігдаліну, здатний розкладатися на цукор, бензальдегід та ціаністий водень (отрута). Без термічної обробки гіркий горіх вживати заборонено.

Кому корисно їсти мигдаль?

Разом вони знижують рівень цукру в крові та руйнують шкідливий холестерин, зміцнюють судини та знижують артеріальний тиск. Мигдаль показаний людям з діабетом та серцево-судинними захворюваннями. Такі ударні дози нутрієнтів вимагають відчуття міри під час харчування мигдалем.