Буркуновий мед застосовують для лікування таких захворювань як: подагра, хвороби печінки та нирок, хвороби ШКТ, запалення сечового міхура, аритмія, бронхіт, пневмонія, мігрень, зубний біль, гіпертонія, варикоз тощо. Буркуновий мед також використовують у відновлювальних процедурах після операцій, складних перебігів хвороб.

Чим корисний мед з буркуну?

Має болезаспокійливу дію. Рекомендується вживати при застудних захворюваннях, безсонні, атеросклерозі, хворобах дихальних шляхів. Стимулює лактацію, сприяє збільшенню молока у мам, що годують, допомагає зробити грудне молоко більш поживним.

Який має бути донниковий мед?

Буркуновий мед світло-жовтий, майже прозорий, довго кристалізується, перетворюючись на в'язку білу масу. Бджоли збирають його з жовтого та білого буркуну; у меду, знятого з жовтого буркуну, не дуже сильний запах і м'який смак; в ароматі меду з білого буркуну вгадуються ванільні тони, а смак виражений яскравіше.