Як розкотити мастику Розкачувати тісто потрібно качалкою на сухій рівній поверхні, присипаній крохмалем. Багато кондитерів використовують для розкочування два листи поліетилену, змащені олією. Маса міститься між ними. Після розкочування один лист знімається, і мастика переноситься на торт за допомогою другого.30 січ. 2020р.

Як розкотити мастику, щоб вона не прилипала?

Щоб продукт не прилипав, при розкочуванні та формуванні його посипають цукровою пудрою або крохмалем. А щоб не засихав, зберігають під плівкою в темному та сухому місці (не в холодильнику – надмірна волога розчиняє цукор, і тісто втрачає пружність).

Як зробити, щоб мастика застигла?

У герметичній упаковці мастика зберігатиметься від двох місяців до року (залежно від складу). А от на повітрі вона досить швидко застигає та твердіє. Тому мастику, що залишилася від роботи, найкраще загорнути в харчову плівку і прибрати в прохолодне сухе місце. Зберігати її у холодильнику не потрібно.