Маслюки потрібно чистити в сухому вигляді, при необхідності промивати у воді. Отже, чистимо маслюки, знімаємо плівку з капелюшка, видаляємо червиві ділянки, зчищаємо бруд. Після цього замочуємо гриби на 20-30 хвилин у чистій воді, щоб відмокла бруд і пісок.

Як обробити маслюки для смаження?

З капелюшків великих маслюків потрібно ножем зняти шкірку, інакше готові гриби можуть гірчити. З ніжок також видаліть верхній шар. Дуже маленькі молоді гриби можна чистити. Промийте гриби під проточною холодною водою.

Чи можна зібрані маслюки залишити на ніч?

Але якщо холодильник не такий місткий або його просто немає, а хочеться зберегти більше грибів, тоді краще їх трохи підсушити. Гриби можна розкласти на підлозі на газети, розсипавши в один шар і залишити на ніч.