Піногасники застосовуються при виробництві розчинної кави, жирів, олій, цукру, крохмалю, варення, желе, консервованих овочів, дріжджів, соусів, продуктів м'яса. Також антиспінювальні речовини застосовуються під час розливу в тару різних напоїв.

Навіщо використовують піногасники?

Антивіспівувальні агенти (антивспеніватели або піногасники) – хімічні речовини, що використовуються в технологічному процесі для запобігання або зниження утворення піни речовинами, схильними до піноутворення.Похожі

Як діє піногасник?

Якщо величини Е та S позитивні, піногасники проникають у плівку піни і поширюються її поверхнею. Це створює різницю міжфазного натягу, що дестабілізує плівку та викликає руйнування піни. Простіше кажучи, піногасники діють завдяки своїй контрольованій несумісності із системою фарби.