Збирати кукурудзу на силос потрібно у стадії воскової стиглості качанів, коли вологість знижується до 65% (допускається коливання +/- 3%). Якщо вологість буде вищою – силосна яма потече в процесі заготівлі та трамбування. Отже, загубиться багато соку, а втрата поживних речовин від витоку соку може досягати 30%.10 Грудня. 2020р.

Як правильно заготовити силос?

Закладка соломи здійснюється пошарово з укладанням на дно траншеї 70-80 см. Для того щоб повітря не проникало в силос, солому слід закладати до країв траншеї не ближче 50 см. У міру заповнення траншеї товщина шару соломи зменшується.

Що таке силос та як його виробляють?

Сілос отримують шляхом заквашування (силосування – консервування без доступу повітря, є найбільш поширеним способом заготівлі) подрібненої зеленої маси трав'янистих рослин, придатної для корму тварин і птахів (використовується: тритикале, соняшник, кукурудза, неотруйні бур'яни, бадилля овочевих культур і …