Неприємний запах утворюється через недотримання технології замішування дріжджового тіста. Якщо бути точним, то не слід поспішати додавати в основу для тесту розтоплене вершкове масло. Дріжджі потрібно спочатку розвести в молоці та дочекатися, коли утворюється піна.16 лют. 2022р.

Як має пахнути дріжджове тісто?

Я особливо не замислювалася над цим питанням і викидала тісто просто по годинах, за часом, вказаним у рецепті, поки не прочитала в підручнику 1930х, що стигле дріжджове тісто повинно кисло пахнути і мати яблучний смак (кислосолодкий яблучний смак-аромат).

Чому тісто для хліба пахне дріжджами?

При бродінні на заквасці смак, аромат та кислотність хліба розвиваються за рахунок життєдіяльності дріжджів та бактерій, які присутні у борошні та навколишній атмосфері.