– Трансжири з'являються при нагріванні – наприклад, виникають у рослинній олії під час смаження. Тому важливо змінювати його та будь-яке інше після двох-трьох використань. На сьогодні для продуктів встановлена ​​верхня межа допустимого вмісту трансжирів (які виникли як результат гідрогенізації) – до 2%.25 березня. 2019р.

Як утворюються трансжири?

Трансжири промислового виробництва – це тверді жири, отримані з рідких рослинних олій шляхом гідрогенізації (приєднання водню). Процедура гідрогенізації (затвердіння) значно збільшує термін придатності жирів, що дуже вигідно виробникам різної харчової продукції.

Які продукти містять трансжири?

У яких продуктах зустрічаються трансжири: Морозиво, молочні напої, кава, гарячий шоколад з вершками – солодкі висококалорійні продукти, які можуть містити трансжири. Картопляні чіпси, картопля фрі та інші смажені продукти можуть містити від 18 до 46% трансжирів.