Оптимальною для браги вважається температура 23-28 ° C, яку слід постійно підтримувати. При нижчих значеннях бродіння сповільнюється, а при падінні до 18°C ​​і нижче може зовсім припинитися. Тому в холодну пору року часто доводиться підігрівати брагу акваріумними нагрівачами або іншими пристроями. 2014 р.

Як зрозуміти, що брага готова для пиття?

Якщо сірник згас, значить виділяється багато вуглекислого газу, при якому полум'я тухне. Якщо рівно горить, значить бродіння закінчилося і можна переганяти.

Коли починає грати брага?

На хлібопекарських дріжджах продукт буде готовим за 5-7 днів. На сухих дріжджах брага із цукор бродить 5-6 діб.. Але цей час може відрізнятися залежно від температури та наявності підживлення. На спиртових штамах буде готова до перегонки за 4-5 діб.