Зазвичай випічку змащують яйцем після вистоювання, відразу перед тим, як ви збираєтеся випікати вироби. Також можна дістати випічку за ~10-15 до закінчення випікання, змастити та повернути допікатися.

Коли змащувати булочки жовтком?

Краї листкової випічки можуть злипнути і тісто не підніметься. Тому змастіть її не раніше, ніж за 2–3 хвилини до готовності. Саме курячий жовток надає пиріжкам апетитну піджаристу скоринку. Можна змащувати одним жовтком чи додати інші інгредієнти.

Як змащувати випічку?

Для цього з'єднайте вершкове масло, борошно та воду в пропорції 3:2:1, додайте жовток. Якщо змащуватимете солодку випічку, можна додати в суміш чайну ложку цукру. Розітріть суміш інгредієнтів віночком і змастіть нею випічку перед випіканням за допомогою кулінарного пензлика.