Сезон ківі в Північній півкулі триває з листопада, коли встигає більшість сортів, березень квітень. Саме в цю пору року в магазинах та на ринках продаються найсмачніші плоди, які привезли з Ірану, Туреччини, Китаю.

Як зрозуміти що ківі гарний?

Стиглі ківі завжди пружні, тому при натисканні на них не залишається вм'ятин. Зайва твердість свідчить про незрілість. Запах має бути фруктовим та м'яким, але не різким. Шкірка у плодів завжди тонка і вкрита невеликими ворсинками.

Як зрозуміти що ківі солодкий?

Секрет у тому, що м'якуш деяких плодів — манго, персиків, тих же ківі — у міру дозрівання стає м'якшим, тому зрозуміти, чи стиглий фрукт, можна просто злегка його стиснувши пальцями.