У грибах є вітаміни: А, вся група, D, Е, РР; мінеральні речовини: калій, кальцій, цинк, мідь, фосфор, сірка, марганець. На 90% гриби складаються з води і практично не містять жирів, тобто це низькокалорійний продукт, при вживанні якого в їжу досить швидко настає насичення.22 лип. 2022р.

Як впливають гриби на організм?

Завдяки цьому сенсаційному набору корисностей гриби сприятливо впливають на нервову систему, роблять шкіру здоровою, покращують стан нігтів та волосся, впливають на серцево-судинну систему, обмін речовин, вироблення гормонів, покращують імунітет та посилюють вироблення меланіну в шкірі.

Чому потрібно їсти гриби?

Гриби містять клітковину, антиоксиданти, вітаміни та мінерали. Крім того, в них є вітамін D, який позитивно впливає на настрій та підтримує здоров'я кісток. Вітаміни групи В, які також є у грибах, необхідні збереження енергетичного балансу. Білі гриби і гливи містять багато вітамінів В2 і В3.