У морських гребінцях багато вітаміну В12: одна порція молюсків містить 47% денної норми цього цінного елемента. В12 необхідний організму нормалізації кровообігу, нормального функціонування нервової системи, зниження рівня гомоцистеїну, очищення організму від токсинів, підтримки роботи мозку.

Що корисного у морському гребінці?

Корисні властивості гребінців У 100 г гребінців міститься більше 20 г білка, 350 мг жирних кислот та омега-3-поліненасичені жирні кислоти (денна норма споживання яких – 250–500 мг на добу), п'ята частина денної норми вітаміну В12, залізо, магній третина денної норми фосфору.

Як правильно їсти гребінець?

Тонким гострим ножем раковину розрізають біля основи, потім акуратно тим самим ножем відокремлюють вміст від стулок. У їжу йде білий м'яз і яскраво-жовтогаряча або червона мантія. Решта вирушає у сміття. Сирі гребінці можна приправити соєвим соусом, який приємно відтіняє солодкий смак молюска.