Харчується горбуша в основному дрібною рибою, молоддю риб та ракоподібними. Зимує разом з іншими близькими краями на півдні, в зоні фронту Куросіо. З настанням весни, слідуючи за переміщенням зони бурхливого розвитку живих організмів у водах, що горяться, горбуша поступово мігрує в більш північні райони.

Чому не їдять горбуша?

Ті, хто живе поряд з місцями нересту, нерестову горбушу не їдять. Прийшовши на нерест і сьорбнувши прісної води, риба починає розкладатися і м'ясо її псується. Тому ніхто її не їсть, а деякі собакам не дають.

Чи можна їсти горбушу?

Горбуша – цінний вид промислової риби, дуже корисна та смачна. Вона підходить для приготування супів, її тушкують і смажать, солять та консервують (у тому числі й ікру). Особливо гарна горбуша в солоному вигляді, оскільки при кулінарній обробці значна частина корисних речовин (як у всіх червоних риб) випаровується.