Обидва підвиди лососевих мають яскраво виражений смак і відрізняються великою користю для організму. Дієтологи найчастіше рекомендують форель через меншу жирність, але для засолювання або приготування на грилі краще підходить жирна сьомга..

У чому різниця між лососем та фореллю?

Відмінність між лососем та фореллю Форель більша та округла риба на відміну від лосося, який довший і стрункіший. М'ясо лосося є жирним і насиченим і має яскраво-жовтогарячий колір. А м'ясо форелі помірно калорійне і багате на вітаміни А, С, Е.

Що краще взяти форель чи сьомгу?

Що корисніше: форель чи сьомга? Обидва види цінують великий вміст поліненасичених жирних кислот, легкозасвоюваного білка і амінокислот. У сьомга більше білків, жирів, вітаміну PP та E, фосфору, омеги-3, а в форелі більше вітаміну D. Вона позбавлена ​​вітамінів і мікроелементів.