Пряжене молоко Використовують переважно у вигляді напою. Також використовується для виготовлення варенца

варенца

Варенець кисломолочний напій, що готується з коров'ячого випареного паливного молока, з використанням як закваска сметани. При промисловому виробництві для закваски застосовують термофільні молочнокислі стрептококи.

https://ua.wikipedia.org › wiki › Варенец

Варенец – Вікіпедія

, ряженки та в кулінарії (печиво, пироги, креми).

У чому різниця між топленим молоком та звичайним?

Топлене молоко відрізняється від звичайного молока процесом підготовки – крім стандартних процедур, таких як гомогенізація та пастеризація, пряжене молоко піддається особливому томлінню – його витримують за певної температури в закритих ємностях, протягом 3-4 годин.

Чому топлене молоко корисніше звичайного?

Палене молоко відрізняється від звичайного кремовим кольором і насиченим вершковим смаком. При томлінні структура молока змінюється, зайва вода випаровується. За рахунок цього напій виходить жирнішим, концентрація кальцію, вітамінів у такому продукті більша. Воно містить більше калорій, тому поживніше звичайного.