Гарбузовий сік володіє жарознижувальними, ранозагоювальними, антитоксичними, протимікробними, протизапальними та протисклеротичними властивостями. Він є прекрасним імуностимулюючим, загальнозміцнюючим засобом. Соку гарбуза властиві м'які проносні, сечогінні та жовчогінні властивості.24 лист. 2015р.

Чим корисний сік із сирого гарбуза?

Це здоровий замінник багатьох газованих напоїв. Гарбузовий сік містить вітаміни В1, В2, В6, С, D, Е та бета-каротин плюс калій, фосфор, кальцій, магній, залізо та інші корисні речовини.

Чи можна пити сік із сирого гарбуза?

Найкраще, звичайно, вживати свіжовичавлений гарбузовий сікАле якщо така можливість відсутня, підійде і напій із зимових заготовок, але концентрація корисних речовин у ньому менша. Пити гарбузовий сік рекомендується порційно. По 1/3 склянки за прийом.