– Гарбузове насіння може похвалитися багатим вітамінно-мінеральним складом. Вони містять вітаміни (А, В, С, К, D, Е), мінерали (кальцій, селен, цинк, магній, мідь, калій, залізо, марганець та фосфор), деякі амінокислоти, наприклад глутамінову, ліноленову та аргінін, а також жирні рослинні кислоти.14 груд. 2022р.

Як є біле насіння?

Можна додавати їх до салатів, смузі, готових супів, посипати на бутерброди.. Не варто їсти насіння зі шкіркою, її потрібно очищати вручну перед вживанням.

Які насіння найкорисніше?

Які корисніші — сирі або смажені Насіння в процесі теплової обробки втрачає до 80% корисних речовин, тому однозначно сире насіння корисніше смажених. Крім цього при обсмажуванні в олії, виділяються канцерогени, які роблять насіння ще далекішими від продукту з категорії «корисних».